Twee echte die hards stonden dit jaar tegenover elkaar in de finale van het Wikee de Viking toernooi 2005. Na een zinderende finale heeft W-Snee-Eend het dit jaar gepresteerd om de Wikee de Viking Wisseltrofee in de wacht te slepen. Zij streden tegen Olvarit United om deze felbegeerde beker.

Bijna traditiegestrouw stond de zon ook dit jaar weer hoog aan de hemel aan het begin van het Wikee de Viking toernooi. Om 9.00 uur streden de jonge vikingen van voetbalvereniging Vorden in teams met namen als Feyenoord, Barcelona en Liverpool om de eeuwige roem, tijdens een onderling mix-toernooi. Tussen de wedstrijden door konden zij op het springkussen een wedstrijdje doen wie het hoogst kon springen. Na afloop van het toernooi maakten de kampioenen van de jeugd een ronde door het dorp op de platte wagen.

’s Middags was het de beurt aan de grote vikingen om uit te maken wie de trofee mee naar huis zou mogen nemen. Maar liefst 25 herenteams en 3 damesteams betraden het strijdtoneel dat verdeeld was over vijf velden. Ondanks de tropische temperaturen, probeerde ieder team te laten zien wat ze in huis hadden. Bij het ene team was dat weliswaar wat meer dan bij het andere team, maar daarom had de organisatie gelukkig een winnaarspoule en een verliezerspoule georganiseerd waar iedereen na de poulewedstrijden een welverdiende plek in wist te bemachtigen.

In de verliezerspoule streden onder andere FC Hopeloos, De Kanslozen en ’t Soal Mien Jeuk’n om de eerste prijs. Gezien de namen zal het u waarschijnlijk niet verbazen dat deze teams de finale niet hebben gehaald. De finale van de verliezerspoule ging uiteindelijk tussen De Gompies en Halfweg ’78 / ’t Witte Paard uit Zelhem. De strijd tussen deze twee teams ging gelijk op, waardoor uiteindelijk strafschoppen moesten bepalen wie de sterkste was. Doordat de spelers van Halfweg ’78 als een wit paard tegen de bal aan trapten, wisten zij de reeks strafschoppen het meest succesvol af te ronden en werden zij de winnaar van de verliezerspoule.

De betere teams (en een enkele verstekeling, zoals de 3e helft) streden tegen elkaar in de winnaarspoule om de Wikee de Viking wisseltrofee. De winnaar van vorig jaar, onze Spaanse vrienden van Los Cabronnes, moest helaas in de halve finale afhaken na een zinderende strijd tegen de latere winnaar W-Snee-Eend.

De strijd om de Noorvrouwenbokaal was eveneens hevig. Drie teams streden om deze bokaal, te weten de Noorvrouwen, ’t Zooitje en de Baakse Dames. Na een dubbele competitie ging de finale uiteindelijk tussen ’t Zooitje en de Noorvrouwen. De Beltrumse dames van ’t Zooitje bleken uiteindelijk het sterkst te zijn.

Na afloop van de wedstrijden kwam er een tractor op het veld met een veewagen erachter. In deze veewagen zat de koe waar heel Vorden het al enkele weken over heeft gehad. Voorafgaand en tijdens het toernooi kon iedereen namelijk voor één euro een ‘stukje veld’ kopen. Zou de koe vervolgens in het aangekocht vakje poepen, dan zou men de hoofdprijs winnen van € 250,=. Toen de koe werd losgelaten inspecteerde hij het veld van alle kanten. Nadat hij alle hoeken van het veld had gezien en luid ‘boe’ had geroepen tegen de toeschouwers, besloot hij uiteindelijk in het vakje van Jorrit Schotsman te poepen.

Inmiddels stond de bierkraan volop open en ‘7 op de schaal van richter’ begon nummers te spelen van onder andere Anouk, Guus Meeuwis en Guns ’n Roses. Kortom: de sfeer kwam er goed in. De vette hap van Ab was weer zeer populair. De worstjes werden naarmate de avond vorderde steeds vaker omgedraaid en vonden gretig aftrek.

De organisatie kan weer terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Onze dank gaat uit naar alle barvikingen, de vikingen van het frituur, de op- en afbouwvikingen, de scheidsrechters, Joanne Zelle, Jolande Dijkman, Herman van Ditshuizen en Peter Kraayenveld.

Pin It on Pinterest

Share This