W-Snee-Eend is winnaar geworden van het Wikee de Viking Toernooi 2007. Het team versloeg in de finale De Pedagogen met 4-1. W-Snee-Eend, al jaren deelnemer van het mooiste toernooi van de Achterhoek, kwamen, zagen en overwonnen. Naast hun winstpartijen speelden ze vier keer gelijk (2 poulewedstrijden en 2 strafschoppenseries in de finalerondes). Daarmee namen ze de wisselbeker “weer” over van Broadworst United.

Het Wikee de Viking toernooi begon traditiegetrouw niet met een strak blauwe lucht en een lachende zon. Een bewolkte beetje regenachtige koele morgen maakte de kleine Vikingen, die de dag openden, goed wakker. Maar de dag kon al niet meer stuk na een goede voorbereiding van de organisatie. De winnaars mochten na afloop een rondje maken op de platte Vikingwagen door Vorden.

’s Middags was het aan de grote vikingen om te strijden om de inmiddels felbegeerde ‘Wikee de Viking Trofee’. De eerste wedstrijd was al niet begonnen of de weergoden speelden mee! Het weer klaarde op en de zon brak af en toe door zodat het fijn vertoeven was langs de Vikingvelden. In totaal waren maar liefst 36 teams vol Noormannen en -vrouwen uit heel Oost-Nederland ten strijde getrokken om elkaar én het publiek alle hoeken van de velden (maar liefst 5!) en de goal te laten zien. Veld 5 lag er zelfs zo “prachtig” bij, dat je vanzelf in de hoeken werd gedreven! Dit gebeurde onder leiding van internationaal bekende scheidsrechters. Om op krachten te komen hadden de Rakitow- en Greta Greven-Vikings een gigantische drink- en eetplaats ingericht.

Gillende Wolvenmeiden
Ondertussen was het donder en geweld op het veld losgebarsten, want de Noormannen van Broadwursken United en de Noorvrouwen van Scheffer moesten hun titel verdedigen. In zes poules, waaronder een damespoule, werd beslist wie uiteindelijk in de winnaars- of verliezerpoule zouden belanden. De uiteindelijke finale in de damespoule werd beslist op doelsaldo: het sterkste Noorvrouwenteam was Wolfersveen: ze versloegen de Noorvrouwen. De gillende Wolvenmeiden konden op de overwinning proosten met een enorme beker.

In de verliezerspoule van de Noormannen moest, na het verdwijnen van een pot goud, toch ‘Fc Regenboog’ het onderspit delven tegen een sterk ‘3e Helft’ die hiermee hun 1e priesss wisten te winnen. “De 3e Helft” won met 3-0 en daarmee een zak met WikeeKronen. Door hun goede inzet en een lange finale waren ze wel behoorlijk gehavend uit de strijd gekomen.

The Missing Link
’s Avonds kwam het feest in de grote tent snel op gang. De professionele rockcoverband The Missing Link speelde bekende covers van onder meer Anouk, Ilse de Lange, De Dijk en Golden Earring en zorgden voor een perfecte sfeer. Tussen de nummers door werd de prijsuitreiking gehouden en werd tevens het 1e Kampioenselftal nog even in het zonnetje gezet. De organisatie kan terugkijken op een geweldig geslaagde dag en wil dan ook hierbij iedereen bedanken die heeft meegeholpen en meegedaan aan het Wikee de Viking Toernooi 2007. Tot volgend jaar, op zaterdag 31 mei!

Pin It on Pinterest

Share This