O-Oe is winnaar geworden van het Wikee de Viking Toernooi 2003 door in de finale W-snee Eend met penalty’s te verslaan. Voor de eerste keer in hun Vikingleven mochten ze de wisselbeker, vorig jaar nog spectaculair gewonnen door het nu gehavende NUX-team, in ontvangst nemen.

Op zaterdag 31 mei was het zover. Het Wikee de Viking Toernooi beloofde ook dit jaar weer een groot succes en een spectaculaire strijd te worden. Met de geboorte van de Wikee de Viking Site net voor aanvang van de strijd, kon het toernooi eigenlijk al niet meer stuk.

Het terrein werd vrijdags goed verkend en ingericht volgens de inmiddels strenge wetten van Wikee, de ‘Opperviking’. Dit jaar werd er een Viking ‘Toothless’ Tent geplaatst om ’s avonds een grandioze live-voorstelling te kunnen laten plaatsvinden.

De weergoden besloten gehoor te geven aan de offers van de organiserende vikingen en begonnen zaterdag 31 mei stralend. De kleine vikingen uit Vorden konden zich vermaken in korte wedstrijdjes. Tussen de partijen door konden ze zich uitleven in een springkussen waar werd gestreden om de grootste sprongkracht.

’s Middags was het aan de grote vikingen om te strijden om de inmiddels felbegeerde ‘Wikee de Viking Trofee’. In totaal waren maar liefst 32 teams vol Noormannen en -vrouwen uit heel Oost-Nederland ten strijde getrokken om elkaar én het publiek alle hoeken van het veld (maar liefst 5 Viking-Velden) en de goal te laten zien. De speciaal voor het toernooi opgeleide scheidsrechters, helaas met een aantal afzeggingen, moesten de gehoornde (blauw)helmen regelmatig uit elkaar halen. Om op krachten te komen in de hitte hadden de Rakitow-Vikings een gigantische drinkplaats ingericht. Met een speciaal schip was een lading smakelijke Viking-frieten met Vika-dellen het terrein opgebracht.

Intussen was het donder en geweld op het veld losgebarsten, want de Noormannen van het NUX-team moesten hun titel verdedigen. In zes poules, waaronder een damespoule, werd beslist wie uiteindelijk in de winnaars- of verliezerpoule zouden belanden. De uiteindelijke finales werden alle drie beslist via de strafschoppenseries: het bleek een internationaal feest te worden. De sterkste Noorvrouwen waren de ‘Vier Acht Enzoow’ uit Beltrum: ze versloegen de ‘Noorvrouwen’ uit Vorden. Ze gingen er vandoor met de beker van de roem, al was deze beker wel iets te klein voor hun grote roem vonden ze zelf.

In de verliezerpoule van de Noormannen werd ‘De Groes’ uit Zelhem winnaar. Ze versloegen met piercing en al het zich sterk verzettende ‘Olvarit United’. Het advies van de organisatie: jullie potjes goed leegeten, dan zijn jullie volgend jaar misschien sterk genoeg! Helaas voor het nog altijd fris ruikende ‘W-Snee Eend’ werd de finale beslist door ‘O-Oe’, het team dat al worstelend en kruipend door sloten en brandnetels de finale bereikte.

Rond 21.30 uur kon het feest helemaal losbarsten in de feestelijk aangeklede Vikingtent met medewerking van de Live-VikingBand ‘CU’. De stemming zat er al gauw in na het zingen van nummers van o.a. Anouk, Krezip, Live, Van Dik (van)Hout(en) en De Dijk. Tussen de nummers door werd de prijsuitreiking gehouden. Ook was er dit jaar een ‘Viking Lotto Verloting’ met een hoofdprijs van maar liefst 150 Vikingmuntstukken. Er bleken uiteindelijk 5 Lottowinnaars dus moest de buit verdeeld worden tussen:

  • Catoo Besselink(mama Nux)
  • Edwin TapHulshof
  • Rob ScheidsOplaat
  • Rene SneetjeNijenhuis
  • Reurlse Engelberts

Het Viking-Feest ging hierna nog uren door mede dankzij het optreden van de rockband CU.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en wil hierbij iedereen bedanken die heeft meegeholpen en meegedaan aan het Wikee de Viking Toernooi 2003.

CU next year,

De organisatie:

Joanne Zelle
Rob Borgonjen
Harry Oosterink
Wilco Klein Nengerman
Erwin Hengeveld

ps: Speciale dank gaat uit naar de Rakitow-Vikings (Barpersoneel), Op- en Afbouw-Vikings, De Kraayeveld-viking en de vikings van RTV Vierakker-Wichmond!

Pin It on Pinterest

Share This