Lucky Strike heeft voor de tweede keer de Wikee de Viking Wisseltrofee in de wacht gesleept. Zij deden dit eerder al in 2008. Dit jaar waren zij in de finale een paar maten te groot voor Goud van Oud en wisten met een eindstand van 5-1 de trofee op te eisen. De Noorvrouwenbokaal ging dit jaar naar het team van Vriezen. Zij eindigden in de winnaarspoule bovenaan, samen met de Witte Wolvinnen. Het onderlinge resultaat gaf uiteindelijk de doorslag en bepaalde dat de bokaal mee ging naar Zelhem!

Ook dit jaar begon de dag weer met een onderling toernooi voor de jonge Vikingen van v.v. Vorden. Met een stralende zon hoog aan de hemel vochten zij uit welk team, met illustere namen als Ajax, Arsenal enz., zich de winnaar van deze ochtend mocht noemen. De ochtend werd in de tent afgesloten, waarna de kampioensteams een ronde door Vorden maakten op de platte wagen.

Om 14.00 uur startten de eerste wedstrijden voor de grote Vikingen en al snel werden de velden omgetoverd tot een waar slagveld. Ook waren er tientallen kleine Vikingen aanwezig die op een springkussen en een stormbaan alvast oefenden hoe zij een waar slagveld aan konden richten. Zo te zien worden zij op jonge leeftijd al goed voorbereid om later de velden tijdens het toernooi te mogen betreden. Ondertussen probeerden de mannen van All Stars en vrouwen van de Witte Wolvinnen met hand en tand de titel te verdedigen. Uiteindelijk bleek dat allemaal tevergeefs. Voor de Witte Wolvinnen was de Noorvrouwenbokaal weliswaar binnen handbereik, aangezien zij samen met Vriezen bovenaan in de winnaarspoule eindigden. Uiteindelijk bleek het onderlinge resultaat uit te maken dat de Noorvrouwenbokaal dit jaar mee ging naar Zelhem.

In de finale bij de mannen streden Goud van Oud en Lucky Strike uiteindelijk om de titel. Voor Goud van Oud was dit een ongelofelijke prestatie want met een gemiddelde leeftijd van 88 jaar (vikingleider Eddy Hiddink zei hierbij niet te overdrijven) was het een hele prestatie dat zij in de finale stonden. Helaas voor hen gingen zij roemloos ten onder in de strijd tegen de jonge honden van Lucky Strike. Hierbij speelde echter, net als in het betaald voetbal, geld ook een grote rol. De sponsor van Lucky Strike, zellepromotie.nl, had speciale vikingpakken laten maken die volgens de vikingen van Lucky Strike een belangrijke rol hebben gespeeld bij de overwinning.

’s Avonds in de feesttent wist de band Shok! er een waar feest van te maken! Met covers van o.a. U2, The Proclaimers, Coldplay en Live wisten ze de sfeer er goed in te krijgen. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en wil dan ook alle spelers en vrijwilligers bedanken voor een grandioos Wikee de Viking Toernooi 2010!

Pin It on Pinterest

Share This