Ze kwamen, zagen en overwonnen: de sensatie van het Wikee de Viking toernooi 2004 heet ‘Los Cabronnes’! In hun debuutjaar zijn zij namelijk meteen aan de haal gegaan met de felbegeerde Wikee de Viking Wisseltrofee! In een zinderende finale wisten zij de andere nieuwkomers ‘Vikingmiene B’ te verslaan.

De weergoden waren ons dit jaar wederom goed gezind. De ochtend begon stralend en de kleine v.v Vorden-vikings werden verdeeld in diverse mixteams. Deze teams (met illustere namen als ‘Ajax’, ‘Barcelona’, en ‘Middlesbrough’) streden in toernooi-verband om de allermeeste eer. Tussen de wedstrijden door werd er uitbundig gesprongen op het subtropische springkussen en na afloop van de wedstrijden gingen de kampioenselftallen op de foto en uiteraard werd er een ronde door het dorp gemaakt op de platte wagen. Foto’s hiervan zijn te vinden op de website van de voetbalvereniging Vorden.

Vervolgens barstte om half drie de strijd los tussen maarliefst 29 Vikingteams. 24 heren- en mixteams streden verdeeld over vier poules om een felbegeerde plaats in de winnaars- danwel verliezerspoule. Ook dit jaar bleek na afloop van de poulewedstrijden dat iedereen weer een welverdiende plaats in één van deze twee poules had bemachtigd. Het ene team was wat beter dan het andere en dat had tot gevolg dat uiteindelijk ‘FC Hopeloos’ en ‘Sint Eenderen’ in de finale van de verliezerspoule streden om de eerste plaats. In deze finale trok ‘Sint Eenderen’ aan het langste eind. Ook het team van Kas Bendjen zette een geweldige prestatie neer en dit wordt dan ook uitgebreid op hun site beschreven. In de Grand-Finale streden de nieuwkomers ‘Los Cabronnes’ en ‘Vikingmiene B’ om de felbegeerde Wikee de Viking Wisseltrofee. Na een uiterst spannende finale wist ‘Los Cabronnes’ uiteindelijk met 1-0 te winnen en er met de beker vandoor te gaan, de heren van ‘Vikingmiene B’ uit Wichmond enigszins teleurgesteld achterlatend.

De damesvikings streden in een aparte damespoule om de Noorvrouwenbokaal en dit ging zeker niet zonder slag of stoot. De scheidsrechters hadden het er maar druk mee en dan hebben we het nog niet eens over de verzorgster gehad… Uiteindelijk streden na de poulewedstrijden en de kruisfinales de teams ‘Flügel’ en ‘de Noorvrouwen’ om de Noorvouwenbokaal. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de dames van ‘Flügel’ en de beker is dit jaar dus naar Zelhem gegaan.

’s Avonds barstte het feest in de tent los met medewerking van Fuell! Zij zetten een geweldige act neer en wisten met nummers van onder meer David Bowie en de Rolling Stones de sfeer er uitstekend in te brengen. Er werd uitbundig gedronken, gegeten en gefeest en tot in de late uurtjes bleef het nog onrustig in Vorden.

Ps. De organisatie bedankt bij deze de families Rakitow en Hulshof, het barpersoneel, de medewerkers van de friettent, de scheidsrechters, Jolande Dijkman, Peter Kraayeveld, de RTV Vierakker-Wichmond en uiteraard ook de weergoden voor hun inzet!

Pin It on Pinterest

Share This