Broadworst United is winnaar geworden van het Wikee de Viking Toernooi 2006. Het team versloeg in de finale O-Oe met 4-0. Onbekenden waren het er niet mee eens en hebben de Wikee wisseltrofee meegenomen. De broadworsten, al jaren deelnemer van het mooiste toernooi van de Achterhoek, kwamen, zagen en overwonnen. Met maar één nederlaag op hun staat van dienst namen ze de wisselbeker over van W-Snee-Eend. Maar tot hun grote verdriet ging een nog onbekende Viking er met de schat vandoor…

Het Wikee de Viking toernooi begon traditiegetrouw niet met een strak blauwe lucht en een lachende zon. Een bewolkte, gelukkig grotendeels droge, koele dag maakte het voetbal des te spannender. Maar de dag kon eigenlijk al niet meer stuk na de onmundig strakke voorbereiding van de organisatie. De dag werd geopend door de kleine Vikingen van Vorden. De winnaars mochten na afloop een rondje maken op de platte Vikingwagen door Vorden.

’s Middags was het aan de grote vikingen om te strijden om de inmiddels felbegeerde ‘Wikee de Viking Trofee’. In totaal waren maar liefst 36 teams vol Noormannen en -vrouwen uit heel Oost-Nederland ten strijde getrokken om elkaar én het publiek alle hoeken van de velden (maar liefst 5!) en de goal te laten zien. Dit gebeurde onder leiding van internationaal bekende scheidsrechters. Om op krachten te komen hadden de Rakitow- en Greta Greven-Vikings een gigantische drink- en eetplaats ingericht.

Gillende keukenmeiden
Ondertussen was het donder en geweld op het veld losgebarsten, want de Noormannen van W-Snee-Eend en de Noorvrouwen van ’t Zooitje’ moesten hun titel verdedigen. In zes poules, waaronder een damespoule, werd beslist wie uiteindelijk in de winnaars- of verliezerpoule zouden belanden. De uiteindelijke finale in de damespoule werd beslist via de strafschoppenserie: het sterkste Noorvrouwenteam was ‘Scheffer’ uit Zelhem: ze versloegen de ‘Kampioenen’. De gillende keukenmeiden konden op de overwinning proosten met een enorme beker en een doos Flügel.

In de verliezerspoule van de Noormannen moest, na een lange hypotheekrenteonderhandeling, toch ‘Rabobank’ het onderspit delven tegen het gehavende ‘Van Lopers tot Slopers’. De Reurlse Boys wonnen met 1-0 en ze wonnen een zak met…. Kronen. Maar helaas; bij de prijsuitreiking bleek dat er maar één ‘Reurlse neugt oe’ zonder kleerscheuren uit de strijd was gekomen.

Kabaal
’s Avonds kwam het feest in de grote tent snel op gang. De professionele rockcoverband Kabaal speelde bekende covers van onder meer U2, Live, De Dijk en Normaal en zorgden voor een perfecte sfeer. Tussen de nummers door werd de prijsuitreiking gehouden. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en wil dan ook hierbij iedereen bedanken die heeft meegeholpen en meegedaan aan het Wikee de Viking Toernooi 2006. Tot volgend jaar, op zaterdag 26 mei!

Oh ja: De Wikee Wisseltrofee is via een omweg een week later uiteindelijk toch bij Broadworsten beland!

Pin It on Pinterest

Share This